Värmlands bokfestival i klassrummet

Bildresultat för värmlands bokfestival

Tips till nästa års bokfestival: flytta in bokfestivalen i klassrummet.

Fredagen den 22 november kunde vi tack vare tips från Hagfors bibliotek flytta in Värmlands bokfestival i vårt klassrum. Vi i åk 5 på Kyrkhedens skola lyssnade till författaren Ingela Korsell via livesändningen från Karlstad. Ingela Korsell har bl. a. skrivit Pax-böckerna, vilka de allra flesta i klassen läst. Hon beskrev bakgrunden till Pax-böckerna, dess olika väsen samt tog oss med sin goda berättarförmåga till Mariefred och Pax-vandringen där. Eleverna lyssnade intensivt och blev verkligen nyfikna på staden. Kanske ett nytt semestermål? Ett annat boktips var hennes nya bok Väsenologi, en faktabok om väsen i nordisk folktro, vilken jag skulle kunna tänka att använda mig av både i svensk- och historieundervisningen. Ingela avslutade med att berätta en spökhistoria.

Två veckor senare hade vi äran att få besök av en sprudlande och energirik författare vid Lena Ollmark. Hennes genre är skräck och med hennes fascinerande sätt att berätta hamnar vi återigen i skräckgenren. Lena gav oss ett uppdrag nämligen att skriva spökhistorier som vi sedan ska skicka till henne. Nu högläser vi hennes bok Inmurade för fullt och kommer att fortsätta med samma genre efter jullovet. Då ska vi skriva våra egna spökhistorier.


Författarbesöken inspirerar till att läsa och skriva. Och i dag byggde vi på skräcktemat med att se filmen Rum 213, baserad på boken med samma namn av författaren Ingelin Angerborn. Otroligt nervkittlande! 



Lena Ollmark på besök

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjärngympa “Stretch your thinking”

Genrepedagogik - cikelmodellen

Cirkelmodellen- även i min engelskundervisning