Att skapa en bok - Från pärm till pärm

Det är precis det vi svenskalärare i åk 7 på Kyrkhedens skola har gjort i höst. Vi har nämligen deltagit i Framtidsfröns fantastiska projekt "Att skapa en bok" där våra elever har skrivit om sin hembygd på 44 sidor. Bokens titel blev just därför "Exär på förtifyr sier". Vi har i projektet fått hjälp av professionella förläggare att skapa en framsida och fått den färdiga produkten upptryckt i 100 exemplar av Votum Förlag.

 Tillsammans med hela åk 7 fick vi i september dessutom vara med på en kick-off på Nöjesfabiken i Karlstad där eleverna fick en massa inspiration till att starta upp sitt skrivande och skapande av boken. De fick bl a skapa bilder utifrån kaffefläckar på ett papper som väckte deras fantasi och blev till många fina teckningar. Inte nog med det utan eleverna deltog också på Värmlands Bokfestival den 28/11 där de stod i Framtidsfröns monter och sålde boken de skapat tillsammans.



Under projektets gång har vi som pedagoger fått se många olika förmågor hos våra elever. Allt från hur man leder en grupp till hur man skapar text utifrån tema och skapar illustrationer till dessa genom foto och teckning. Det som kanske har varit mest givande ändå var nog att uppleva elevernas entusiasm på Bokfestivalen då de hade ansvar för montern där böckerna såldes.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjärngympa “Stretch your thinking”

Genrepedagogik - cikelmodellen

Cirkelmodellen- även i min engelskundervisning